2 Haziran 2010 Çarşamba

Facebook'la Bağlan Hayata

Neredeyse 1 haftadır blog'lara, forumlara, bilgi-işlem sitelerine sırf "kendi web siteme nasıl facebook ile bağlanıp like butonu ya da yorum kutusu koyarım?" sorusunun cevabını bulmak için giriyorum. Gördüm ki insanlar ya herkesin herşeyi bildigini farzediyor ya da olayı biraz anlatıp gerisini önemsemiyorlar.

Uğraşımı yoğunlaştırdığım anda farkettim ki düşündügümden çok çok daha kolay bir işmiş bu. Madem öğrendim; deneyeceklere ugraşacaklara kolaylık olması açısından anlatalım. Eğer amacınız benim gibi sadece yorum kutusu ve like butonuysa etrafta duyduğunuz bin tane teferruatlı anlatımları boşverin; su aşağıya bakıverin:

1- Linkten "Set Up New Application"a (yeni uygulama oluştur) tıklayın.

2- Uygulama isminizi boş kutuya yazın ve "Agree" (kabul) seçeneğini seçin. Uygulamayi yaratmak için "Create Application"a tıklayın.

3- Uygulama yaratıldı. Burada karşınıza çıkan ilk sayfada "API Key" var. Bunu not edin bir kenara.

4- Simdi sol taraftaki "Connect" (baglan) sekmesine girin. Burada logo seçmeniz gerekecek. Aslında resmin ne oldugu önemli değil; o yüzden çok küçük (22px'den de küçük) bir resim seçmenizi tavsiye ederim.

5- Aynı sekmede "Connect URL" (baglanma adresi) isminde bir başlık var; o kısma web sitenizin anasayfasının ismini yazın. Gerisini boş bırakabilirsiniz. Buradaki işimiz bu kadar.

6- Simdi web sitenizin koduna gidin. Body kısmında bağlantıyı yapacağınız yere şuradaki kodu ekleyin. Bu ekleme işlemini API Key'inizi linkte gösterdiğim yere kopyalayarak yapin.

7- Buradan sonrası çok kolay.

7-A) Eğer hem like hem yorum kutusu istiyorsanız şuradaki kodu kullanın. CSS kullanıyorsanız linkte CSS yazan yere CSS dosyanızın yerini yazın. Genişlik degerlerini değiştirmek size kalmış.

7-B) Sadece like butonu istiyorsanız şuradaki kodu kullanın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder